Criza de medici la Serviciul de Ambulanta Brasov

0
180

Serviciul de Ambulanta Brasov functioneaza cu zece doctori mai putin decat ar fi nevoie. Anunturile pentru angajare postate nu au nici un efect – medicilor nu le convine sa lucreze aici: volumul foarte mare de munca, oboseala, stresul si salariile foarte mici ii fac pe doctori sa prefere sa lucreze in alte clinici.

La ora actuala Serviciul de Ambulanta Brasov are doar paisprezece medici angajati: zece in statia centrala si inca patru in judet; sapte microstatii functioneaza in judet, dar fara nici un medic. Aici echipajele sunt formate doar din asistente si soferi, iar numai in cazurile de extrema urgenta sunt solicitati medicii de la Ambulanta Brasov.

Medicii se plang ca fac fata cu greu numarului foarte mare de solicitari : intr-o singura zi, peste 250 – si mai sunt zile in care munca este extrem de intensa (mai stresanta fiind tensiunea fizica decat cea psihica), in care abia rezisti pana la sfarsitul zilei.

Conform statisticilor, salariul unui medic de la Ambulanta Brasov, poate ajunge cu greu la 3500 de lei pe luna – cu tot cu sporuri, iar un asistent din acelasi serviciu poate castiga intre 1000 si 2000 de lei pe luna. Din aceasta cauza tot mai multi medici aleg sa plece de la Serviciul de Ambulanta Brasov , fie la munca in strainatate, fie in spitalele mai mari din zona, sau aleg sectia de primire urgenta a Spitalului Judetean Brasov.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentUn nou tratament HIV/SIDA, eficient si pentru cei fara speranta
Articolul următorAsigurarile medicale pot fi incheiate si in momentul imbolnavirii