Cristian Banu despre demiterea sa: „este o decizie de epurare politica!”

0
190

Cristian Banu, managerul Spitalului „Victor Babes”, demis in urma unui control efectuat de catre ministrul Sanatatii Ionut Bazac, se apara, sustinand ca acuzatiile primite sunt puerile si motivate de o „epurare politica cu efecte in domeniul sanitar”.

Cristian Banu a declarat, intr-o conferinta de presa, ca nu a fost anuntat in mod oficial cu privire la demiterea sa si ca motivele invocate de catre ministrul Sanatatii sunt lipsite de fundament, iar hotararea este luata „ad-hoc, pe criterii politice”.

Acesta a adus contraargumente pentru fiecare dintre acuzatiile pe care Ionut Bazac le-a invocat, prezentand documente si cifre dintr-un raport anual care pare sa elimine majoritatea neregulilor depistate in timpul controlului.

Cristian Banu spune ca institutia la conducerea careia se afla din 2006 nu este un Spital de Urgenta, asa cum ministrul Sanatatii sustine, ci Spital Clinic. Acest statut este confirmat de autorizatia de functionare, eliberata chiar de reprezentantii Ministerului Sanatatii, spune Banu. in aceste conditii, acuzatia Ministerului Sanatatii, privind obligatia de functionare a laboratorului de radiologie in zilele de sambata si duminica este una absurda, sustine acesta.

in ceea ce priveste acuzatia referitoare la lipsa oxigenului din spital, managerul institutiei a declarat ca exista suficiente prize de oxigen, cele mai multe dintre saloane fiind acoperite cu astfel de aparate. Reprezentantii spitalului sustin ca nu este necesara existenta prizelor de oxigen in toate saloanele, acest lucru nefiind practicat in niciun spital. Mai mult, Cristian Banu a prezentat o lista cu pacientii internati care au beneficiat de oxigen in perioada in care a fost efectuata inspectia.

Referitor la echipamentul performant de radiologie, aflat in stare de nefunctionare, Cristian Banu a spus ca reparatiile restante urmau sa se finalizeze dupa sarbatori. „Faptul ca aparatul nu functiona, nu afecta in niciun fel viata bolnavilor sau activitatea de zi cu zi a cadrelor medicale, deoarece mai exista doua echipamente radiologice care pot fi folosite”, a declarat acesta.

Cristian Banu spera ca ministrul Sanatatii sa-ti retraga decizia, pentru a nu fi necesara o interventie jurisdictionala. Potrivit acestuia, hotararea noului ministru nu este decat „un afront adus sistemului, spitalului dar si echipei de medici”.

Pe de alta parte, reprezentantii Biroului de Presa al Ministerului Sanatatii au declarat pentru SanatateaTV ca subiectul privind demiterea managerului Cristian Banu este unul inchis. Potrivit acestora, „controlul a fost efectuat de persoane specializate, neregulile descoperite fiind incluse intr-un raport care s-a intocmit imediat dupa inspectie”.

Articolul precedentDemitere la Spitalul „Victor Babes”!
Articolul următorPeste 70 de prahoveni internati cu trichineloza!