Campanie cu buget record impotriva obezitatii

0
166

La inceputul anului, in Marea Britanie s-a lansat o campanie impotriva obezitatii cu un buget-record, de aproape 300 de milioane de lire sterline.

Initiativa guvernului britanic are deja alocate 75 de milioane de lire sterline pentru sustinerea campaniei in urmatorii trei ani. Obiectivul campaniei este acela de a limita incidenta obezitatii, mai ales in randul copiilor.

Initiatorii proiectului folosesc spot-uri tv, panouri outdoor si indoor, dar si machete de presa, prin care militeaza impotriva obezitatii, sub un slogan extrem de sugestiv: „Mananca sanatos, fa miscare, traieste mult!”. Campania este desfasurata in colaborare cu un grup de agentii media si alte companii de renume. Prin acest program se incearca pornirea unei adevarate revolutii la nivelul stilului de viata al populatiei. Se doreste, de asemenea, ca familiile sa devina constiente de gravitatea problemei obezitatii.

in Romania, o serie de companii sunt obligate sa nu mai faca publicitate pentru copiii sub 12 ani la produsele alimentare nesanatoase, dupa ce au semnat, la sfarsitul anului trecut, „Codul etic pentru publicitate adresata copiilor”. Potrivit legii, companiile care nu respecta prevederile pot fi sanctionate de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor si de Consiliul National al Audiovizualului.

Articolul precedentDemitere la Spitalul „Victor Babes”!
Articolul următorPeste 70 de prahoveni internati cu trichineloza!