Craiova a fost pentru trei zile capitala diabetologiei romanesti

0
285

in Romania, diabetul afecteaza peste 1 milion de oameni, dintre care aproximativ 2.800 sunt copii. Ca un puternic semnal de alarma, la nivel mondial, se desfasoara in fiecare an Ziua Mondiala a Diabetului. in 2011, in Romania, manifestarea a avut loc in perioada 12-14 noiembrie 2011, la Craiova, sub motto-ul „Controleaza-ti diabetul”. De aceasta data, specialistii in diabet s-au bucurat si de sprijinul autoritatilor locale.

Ziua Mondiala a Diabetului a debutat cu simpozionul stiintific „Actualitati si perspective in diagnosticul si tratamentul diabetului zaharat” si a continuat cu un concert extraordinar oferit de Orchestra Medicilor, a€œMedicina si Muzica”, si cu decernarea premiilor de excelenta „Educatie si Preventie in Diabet”. De asemenea, printre manifestarile dedicate Zilei Mondiale a Diabetului s-au numarat si iluminarea prefecturii in albastru, constituirea unui cerc luminos, simbolul global al acestei afectiuni, si lansarea imnului luptei impotriva diabetului.

Tot cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului a avut loc si o campanie de testare gratuita a glicemiei si hemoglobinei glicozilate. Actiunile dedicate Zilei Mondiale a Diabetului s-au incheiat cu o conferinta de presa, dar si cu exceptionalul mars al biciclistilor voluntari „Sanatate pe doua roti”.

Initiatorii Zilei Mondiale a Diabetului din 2011 au fost Asociatia Romana de Educatie in Diabet si Centrul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice Dolj.

Parteneri stiintifici ai evenimentului: Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice si Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice. Pe plan local, manifestarea a fost sustinuta de Primaria Municipiului Craiova, Consiliul Local Municipal, Consiliul Judetean Dolj si Prefectura Judetului Dolj in parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie din Craiova, Directia de Sanatate Publica Dolj si Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova.

Partenerii principali ai evenimentului au fost: Novo Nordisk si Astra Zeneca.

Partenerii de aur ai evenimentului: Berlin-Chemie si MSD

Partenerii evenimentului Ziua Mondiala a Diabetului: Sanofi-Aventis, Alfa Wassermann, Worwag Pharma, Servier, Abbott, Roche, Vel Pitar, Biozone

Parteneri media strategici: SanatateaTV.ro si ComunicateMedicale.ro.

Parteneri media: TVR Craiova, Kiss FM, Gazeta de Sud, Craiova.ro, Radio Sud, Radio Romania Oltenia, Ora de Dolj, Carolina, Hipocrate, Ziarul Medicului de Familie, Romedic, Medica Academica, Doctorul Meu, i-medic.ro, Info-Sanatate, Farmacia Ta, Galenus, Slab sau Gras, Senso TV, Zile si Nopti, Saptamana Medicala, Informatia Medicala.ro, Pagina Medicala.ro, Doctor.ro, Sfatul Medicului.ro, Kudika, Garbo, Ghid Cabinet, Doctor Bun, Radio Romania Actualitati, Medical Manager.ro, Medic.ro, E-jobs

Articolul precedentCOPAC a trimis Ministerului Sanatatii un memoriu cu propuneri pentru proiectul noii legi a sanatatii
Articolul următorMancarea de tip fast-food scade inteligenta