COVID-19: Se închid centrele comerciale și cabinetele stomatologice

0
160

Centrele comerciale din România și cabinetele stomatologice se închid, în contextul stării de urgență, declarată în urma pandemiei de coronavirus.

”Se suspendă temporar activitățile de comercializare cu amănuntul, a produselor și serviciilor, în centrele comerciale în care-și desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, cu excepția vânzării produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice și a serviciilor de curățătorie. Prin centru comercial se înțelege „structura de vânzare cu suprafața medie sau mare în care se desfășoară activități de comercializare cu amănuntul de produse, servicii de piaţă şi de alimentaţie publică, ce utilizează o infrastructură comună şi utilităţi adecvate”, astfel cum este reglementat în anexa la Legea nr. 296/2004 privind Codul consumului, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Măsura se aplică începând cu data de 22 martie 2020, ora 22.00, ora României”, potrivit ordonanței militare.

De asemenea, activitatea în cabinetele de medicină dentară din România se suspendă începând de mâine, de la ora 22. Anunțul a fost făcut de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

El a precizat că excepție fac numai urgențele stomatologice.

Articolul precedentCOVID-19: Noi restricții de circulație și recomandări ale autorităților
Articolul următor11 medici de la Spitalul Județeaan Suceava au fost diagnosticați cu noul coronavirus