COVID-19: Proiect de peste 27 de milioane de lei pentru dotarea Spitalului Gerota

0
422
Sursa foto: Facebook Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad

Un proiect finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, în valoare de peste 27 de milioane de lei, va ajuta la dotarea Spitalului de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne „Prof. Dr. Dimitrie Gerota”, în vederea pregătirii unui răspuns util şi eficient la criza COVID-19.

Finanțarea va avea un efect pozitiv pe termen lung, prin îmbunătăţirea capacităţii de îngrijire a unei unităţi sanitare din sistemul de apărare, siguranţă şi ordine publică.

„Implementarea proiectului va conduce la creşterea capacităţii spitalului de îngrijire şi tratament, la un nivel adecvat, a cazurilor de infecţie cu virusul COVID-19. Cu precădere în domeniul terapiei intensive, disponibilitatea dispozitivelor şi aparaturii medicale, asociate cu asigurarea necesarului de echipamente specializate de protecţie pentru personalul medical, vor permite reacţia promptă şi eficientă a sistemului medical la situaţii de criză pandemică, generată de virusul COVID-19. În plus, aparatura şi dispozitivele medicale ce se doresc a fi achiziţionate prin prezentul proiect, destinate terapiei pacienţilor, vor putea fi folosite pentru rezolvarea oricărei situaţii critice viitoare”, informează Ministerului Afacerilor Interne (MAI), într-un comunicat de presă postat pe pagina instituţiei.

Potrivit sursei citate, oamenii vor beneficia de infrastructura acestui proiect pentru manopere medicale cu grad de complexitate ridicat, precum îngrijirea pacientului critic, monitorizare invazivă avansată, ventilaţie mecanică, endoscopie diagnostică, intervenţii chirurgicale laparoscopice, dar şi de digitalizarea tuturor fluxurilor spitalului.

„Gradul de noutate rezultă şi din sectorul căruia i se adresează proiectul, o unitate aparţinând sistemului de apărare şi ordine publică, afectată puternic de criza COVID-19. Investiţiile vizate în cadrul proiectului creează premisele necesare pentru gestionarea eficienta a situaţiei de urgenţă provocată de COVID-19, contribuind totodată la dezvoltarea locală, regională dar şi naţională, prin îmbunătăţirea şi prin reducerea inegalităţilor în ceea ce priveşte starea de sănătate a populaţiei, întrucât pacienţii tradiţionali ai spitalului, precum şi angajaţii, provin din întreaga ţară”, potrivit comunicatului de presă.

Proiectul are ca perioadă de implementare intervalul septembrie 2020 – aprilie 2021.

Articolul precedentIncendiu ATI: Bilanțul tragediei de la Piatra Neamț a ajuns la 12 morți
Articolul următorVaccinul anti-COVID-19 al Pfizer-BioNTech ar putea fi distribuit până la sfârșitul anului