COVID-19: La Spitalul Județean Galați, nu mai sunt locuri la ATI

0
46

Unul dintre cele mai mari spitale din România, ce deservește județele Galați, Brăila, Vrancea, Buzău, Vaslui și Tulcea, nu mai are paturi la secția de Terapia Intensivă pentru bolnavii de coronavirus. La Spitalul Județean Galați, cele 13 paturi de la ATI, destinate bolnavilor COVID-19, sunt ocupate de pacienți în stare gravă.

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a declarat pentru RoHealthReview.ro și pentru Sănătatea.TV, că la Spitalul Județean sunt 47 de paturi pentru Terapie Intensivă, dintre care 13 sunt destinate bolnavilor COVID-19.

„Am rugat managementul spitalului să-mi prezinte o soluție”

„Cine decide? Cum va decide medicul cui îi asigură tratamentul și cui nu? (…) Așteptăm sprijinul și implicarea Ministerului Sănătății. (…) Am rugat specialiștii de la spital și managementul spitalului să-mi prezinte o soluție pentru viitor, în situația în care va crește numărul de persoane care vor avea nevoie de Terapie Intensivă”, a mai declarat președintele CJ Galați.

Ad in title

„La ora actuală, Consiliul Județean a alocat bani pentru Spitalul Județean și pentru Spitalul de Boli Infecțioase, pentru a achiziționa ventilatoare mecanice, concentratoare de oxigen, rampe de oxigen, adică tot ceea ce este nevoie pentru Terapie Intensivă. În momentul de față, cred că sunt 30 de ventilatoare aduse la Spitalul Județean, inclusiv ventilatoare pentru ambulanțe și pentru UPU ”, a adăugat el.

„Toate cazurile mai grave sunt aduse la Spitalul Județean Galați”

Potrivit președintelui CJ Galați, Spitalul Județean are un total de 1350 de paturi, pentru toate specializările medicale. „Avem nevoie de Terapie Intensivă, pentru că în continuare se operează la spital. Toate cazurile mai grave sunt aduse la Spitalul Județean Galați”, a adăugat Costel Fotea, care a subliniat că spitalul deservește atât pacienți din județ, cât și din județele Vrancea, Vaslui, Buzău, Brăila și Tulcea.

 

Articolul precedentCriză de Remdesivir în spitalele din județul Galați
Articolul următorVaccinul anti-COVID: UE va finaliza “în curând” contractul pentru 300 milioane de doze