COVID-19: Japonia donează medicamente României pentru un test clinic

0
45

Japonia a donat României peste 12.000 de tablete de Avigan (Favipiravir), pentru un test clinic legat de tratamentul împotriva COVID-19. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății, într-un comunicat de presă.

” Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Sănătăţii anunţă primirea unei donaţii din partea Guvernului Japoniei, constând într-un lot de 12.200 de tablete de Avigan (Favipiravir), medicament experimental dezvoltat de compania niponă Toyama Chemicals şi utilizat în tratamentul afecţiunilor cauzate de noul coronavirus”, se arată în document.

Tabletele sunt duficiente pentru 100 de pacienți.

Ad in title

Potrivit MS, donația face parte dintr-un program umanitar în valoare de 1 milion de dolari desfăşurat de Guvernul Japoniei, în cadrul căruia medicamentul va fi distribuit cu titlu gratuit în 38 de ţări solicitante (dintre cele peste 70 de ţări care şi-au exprimat dorinţa de a fi incluse în acest studiu clinic).

” MAE şi Ministerul Sănătăţii îşi exprimă satisfacţia faţă de decizia Guvernului Japoniei de a include România printre beneficiarii programului şi consideră că acest gest este definitoriu pentru relaţia strânsă de prietenie dintre România şi Japonia şi, totodată, pentru solidaritatea internaţională în faţa pandemiei COVID-19”, se mai arată în comunicat.

Articolul precedentO tânără din SUA, bolnavă de COVID-19, a fost supusă unui dublu transplant de plămâni
Articolul următorNumăr mare de cazuri nou-confirmate de COVID-19 în România