COVID-19: Decizia privind autorizarea vaccinului Pfizer/BioNTech în UE va fi luată pe 21 decembrie

0
285

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat, marți, că va decide autorizarea vaccinului împotriva coronavirusului, produs de companiile Pfizer și BioNTech, pe 21 decembrie, după apelurile statelor europene pentru a grăbi procesul de evaluare, relatează agenţiile Reuters şi DPA.

Potrivit europa.eu, o decizie cu privire la autorizarea vacinului va fi luată înainte de Crăciun, cu opt zile mai devreme decât era planificat inițial.  EMA a fost confruntată cu apeluri de a grăbi procesul de evaluare a vaccinurilor împotriva COVID-19, pentru ca statele din UE să poată începe vaccinarea populației.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a apreciat că un aviz pozitiv al EMA pentru vaccinul Pfizer-BioNTech pe 21 decembrie ar putea permite începerea vaccinării în statele UE încă de anul acesta.

”Probabil că primii europeni vor fi vaccinaţi înainte de sfârşitul lui 2020”, a scris ea pe Twitter, după ce EMA a anunţat că va avea, pe 21 decembrie, o reuniune extraordinară privind vaccinul Pfizer-BioNTec, precizând de asemenea că a primit date suplimentare despre acest vaccin.

EMA emite recomandări asupra noilor tratamente şi produse medicale. Comisia Europeană are însă cuvântul final în privinţa aprobării şi, de regulă, respectă recomandările formulate de EMA. Vaccinul Pfizer-BioNTech este deja administrat în ţări precum Statele Unite, Marea Britanie şi Canada, după ce a obţinut aprobările necesare din partea autorităţilor cu rol de reglementare din aceste state.

Articolul precedentA fost lansată Carta Albă a Hemofiliei astăzi
Articolul următorPrimele doze de vaccin anti-COVID ar putea ajunge în România între Crăciun și Anul Nou