Cosmeticele folosite in timpul sarcinii pot cauza copilului infertilitate sau cancer

0
174

Cosmeticele folosite in perioada sarcinii, ar putea mari riscul de infertilitate si cancer testicular pentru fatul de sex masculin, potrivit unui studiu realizat de Centrul Medical de Cercetare Human Science Unit din Marea Britanie.

Cremele parfumate si parfumurile pot avea o actiune nociva asupra fatului, din cauza substantelor chimice pe care le contin. in intervalul dintre primele 8 saptamani si 12 saptamani de sarcina, in care fatul este inca foarte vulnerabil, se formeaza sistemul reproducator al acestuia. Cercetatorii considera ca ingredientele chimice, aflate in compozitia unor cosmetice, ar putea afecta mai tarziu productia de sperma, ceea ce ar putea conduce la infertilitate sau cancer testicular.

in timpul experimentelor efectuate pe soareci, substantele chimice au blocat actiunea androgenilor. Rezultatele experimentelor au confirmat ca blocarea hormonilor masculini cauzeaza probleme de fertilitate. Specialistii au completat ca substantele chimice pot creste riscul declansarii si altor afectiuni grave, precum cancerul testicular.

Coordonatorii studiului recomanda femeilor care intentioneaza sa ramana insarcinate sa evite folosirea cosmeticelor care sunt absorbite in corp si pot patrunde in interiorul placentei.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentFumatul, un pericol pentru sarcina
Articolul următorHormonii sexuali, „vinovati” pentru bolile de inima la barbati