Coronavirus: Uniunea Europeană are în vedere achiziţionarea de vaccinuri anti-COVID19 de la Novavax

0
359

Comisia Europeană a anunţat, joi, că a încheiat discuţii exploratorii cu compania americană de biotehnologie Novavax pentru achiziţionarea a 100 de milioane de doze din potenţialul său vaccin împotriva noului coronavirus, informează AFP.

Odată finalizat, acest contract va fi al şaptelea încheiat de UE cu un laborator farmaceutic pentru un vaccin anti-COVID-19. Europa va dispune atunci de un potenţial de peste două miliarde de doze.

„Contractul avut în vedere cu Novavax va oferi posibilitatea (…) de a cumpăra 100 de milioane de doze, cu opţiunea de 100 de milioane de doze suplimentare”, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Vaccinarea împotriva COVID-19 va începe în UE pe 27, 28 şi 29 decembrie, a anunţat, de asemenea, joi, preşedinta Comisiei, Ursula von der Leyen.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA)  va analiza pe 21 decembrie, cu o săptămână mai devreme decât era aşteptat, soarta vaccinului dezvoltat de Pfizer/BioNTech.

Comisia Europeană a semnat, deja, şase contracte pentru precomanda vaccinurilor: cu grupul britanico-suedez AstraZeneca şi cu cel american Johnson &Johnson (până la 400 de milioane de doze de la fiecare), cu duo-ul franco-britanic Sanofi-GSK (până la 300 de milioane de doze), cu duo-ul american-german Pfizer-BioNTech (până la 300 de milioane de doze), CureVac german (până la 405 milioane de doze) şi cu Moderna (până la 160 milioane de doze).

Articolul precedentCol. dr. Simona Ion Ionescu, decodat de președintele Iohannis
Articolul următorPacienții cu Boli Inflamatorii Intestinale, în pandemie: Câți se tem să meargă la spital