Coronavirus: Peste 2.700 de cazuri confirmate in China; cazuri in SUAsi Canada

0
4

Bilanţul epidemiei de pneumonie virala, provocata de noul coronavirus din China, a atins 2.744 de cazuri confirmate in toata ţara dupa descoperirea a 769 de noi cazuri, a anunţat Guvernul central, relateaza AFP.

Cu toate acestea, nu a fost confirmat niciun deces nou in afara provinciei Hubei, epicentrul epidemiei. in provincia chineza au fost inregistrate 24 de noi cazuri, fiind inregistrate 80 de decese in intreaga ţara.

Autoritaţile de la Beijing au a decis luni sa prelungeasca vacanţa de Anul Nou chinezesc cu 3 zile pana la 2 februarie, ca parte a masurilor de combatere a epidemiei de pneumonie virala, potrivit Agerpres.

„Aceasta masura este luata pentru a reduce reuniunile şi a bloca raspandirea epidemiei”, a declarat guvernul chinez intr-un comunicat. Chinezii urmau iniţial sa revina la lucru vineri 31 ianuarie, dupa şapte zile de sarbatoare in cursul carora au loc sute de milioane de calatorii in toata ţara.

intre timp, Statele Unite au confirmat cinci cazuri de infectare cu noul coronavirus. Cele cinci persoane infectate cu virusul se afla in California, Arizona, Illinois şi statul Washington şi sunt spitalizate.

in Canada a fost de asemenea declarat primul caz suspect de infectare cu coronavirus, a declarat duminica un responsabil canadian din domeniul sanataţii.

Articolul precedentMinisterul Sanatatii: Au existat alerte de infectie cu noul coronavirus la Cluj, Timisoara, Constantasi Bucuresti, dar toate au fost infirmate
Articolul următorBoala Parkinson ar putea debuta inainte de nastere – studiu