UPDATE: La solicitarea ministrului Sănătății, Nelu Tătaru,  inspectorii sanitari  de stat din cadrul DSP București vor face o  evaluare a procedurilor operaționale de lucru și a atribuțiilor din fișele de post în cadrul Spitalului Clinic  de boli infectioase „Victor Babeș” din București.

“Este o primă evaluare și în funcție de cele constatate vor fi luate și alte măsuri, dacă se impun, în conformitate cu atribuțiile legale ce revin reprezentanților MS” , au anunțat reprezentanții Ministerului Sănătății.

Știre inițială:Pacientă de la „Victor Babeș” București, detubată din greșeală

O pacientă infectată cu noul coronavirus, aflată la Spitalul “Victor Babeş” din Bucureşti a murit, după ce ar fi fost detubată din greşeală de către un brancardier. Poliţiştii şi procurorii au demarat o anchetă.

”În seara de 10 decembrie, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a fost informată cu privire la decesul unei persoane internate într-un spital din Sectorul 3. Având în vedere că subzistă suspiciuni cu privire la cauza decesului, Serviciul Omoruri a declanşat verificări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3”, a transmis Poliţia Capitalei.

Potrivit aceleiași surse, se efectuează activităţi investigative şi de cercetare penală, în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs decesul, urmând a fi dispusă şi necropsia.

Deși infectată cu coronavirus și în stare gravă, femeia ar fi fost detubată de un brancardier, care însă trebuia să facă această procedură în cazul unui pacient care murise, potrivit unui post de televiziune.