Coronavirus: O nouă tulpină a fost despistată la pacienții din Tokyo

0
268

Aproximativ 70% dintre pacienții depistați cu noul coronavirus, testați la un spital din Tokyo luna trecută, erau purtătorii unei mutații cunoscută pentru reducerea protecției oferită de vaccinuri, a anunțat postul public japonez NHK, citat de Reuters.

Mutația E484K, numită „Eek” de unii oameni de știință, a fost depistată la 10 din 14 persoane care au fost testate pozitivi la noul coronaviurs la Tokyo Medical and Dental University Medical Hospital în martie, se arată în raport.

Un număr de 12 din 36 de pacienți cu COVID au suferit mutația, fără ca niciunul dintre aceștia să fi călătorit recent în străinătate sau să raporteze contactul cu persoanele infectate.

Înaintea Jocurilor Olimpice de vară programate să înceapă în iulie, Japonia se confruntă cu un nou val de infectări. Experții în sănătate sunt deosebit de îngrijorați de răspândirea tulpinilor mutante, chiar dacă vaccinările la scară largă ale populației generale nu au început încă.

NHK a precizat că niciunul dintre pacienții de la spitalul din Tokyo nu a purtat tulpina britanică.

Articolul precedentPrefectul Bucureștiului, despre aglomerația din magazine
Articolul următorDr.Mihalaș:Medicii de familie, dornici să înceapă vaccinarea antiCOVID.S-au ocupat și până acum de imunizare