Coronavirus în China: bilanțul morților a ajuns la 2.442 de persoane

0
54

Bilanţul epidemiei de coronavirus din China a ajuns duminică la 2.442 de morţi după anunţul altor 97 de decese, toate, cu excepţia unuia, înregistrate în provincia Hubei (centru), epicentrul epidemiei cu noul coronavirus, informează AFP.

Numărul de decese anunţat duminică pentru ultimele 24 de ore este în scădere uşoară în comparaţie cu cel comunicat în ziua precedentă (97, în comparaţie cu 109 sâmbătă), dar numărul de noi contaminări înregistrează o creştere (648, în comparaţie cu 397).

Cele mai multe dintre decesele nou anunţate au fost înregistrate în Wuhan, capitala provinciei Hubei, plasată în carantină din 23 ianuarie şi unde locuiesc 11 milioane de persoane.

Comisia Naţională pentru Sănătate din China a anunţat 648 de noi cazuri de contaminare confirmate pe teritoriul ţării, numărul total de infectări ajungând astfel la aproape 77.000 în China continentală (cu excepţia Hong Kong şi Macao), potrivit Agerpres.

Apărut în decembrie la Wuhan, coronavirusul s-a propagat în peste 25 de ţări şi suscită o îngrijorare crescută din cauza noilor focare din Europa şi Orientul Mijlociu.

Autorităţile chineze au creat o anumită confuzie asupra bilanţului contaminărilor şi deceselor în China, modificând de mai multe ori metoda de calcul.

Articolul precedentVIDEO – Apa cu vitamine, un beneficiu pentru sănătate? Interviu cu Dr. Alina Lăcătuș
Articolul următorCoreea de Sud, cel mai ridicat nivel de alertă pentru coronavirus