Coronavirus: Estonia intră de joi în carantină pentru o lună

0
181

Guvernul eston a decis ca țara sa să intre în carantină timp de o lună, începând de joi. Măsura este luată în vederea contracarării propagării rapide a variantei britanice a noului coronavirus, după cum a anunțat luni seară șeful guvernului eston, Kaja Kallas.

Astfel, școlile vor trece aproape complet la învăţământul la distanţă, iar restaurantele, cafenelele şi comercianţii cu amănuntul se vor închide, cu excepţia magazinelor esenţiale, potrivit dpa, scrie Agerpres.

De asemenea, vor fi interzise și activităţile sportive desfăşurate în spaţii închise, în conformitate cu noile reguli care vor intra în vigoare începând de joi.

”Situaţia legată de COVID-19 este extrem de critică în Estonia. De aceea necesită să fie soluţionată rapid. Am decis instituirea unei carantine la nivelul ţării în măsura în care aceasta este posibil”, a declarat premierul Kallas într-o declaraţie televizată.

Potrivit premierului Kallas, tulpina britanică a fost detectată recent în 98% din toate probele analizate.

Estonia, ţară cu 1,9 milioane de locuitori, înregistrează în prezent una dintre cele mai mari rate de infecţii în Europa, potrivit Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC).

Din 23 februarie, în Estonia au fost înregistrate peste 1.000 de cazuri zilnic. Iar de la începutul pandemiei, statul eston a înregistrat peste 76.000 de cazuri de contaminare cu SARS-CoV-2 şi 667 de decese asociate COVID-19, mai scrie Agerpres.

Articolul precedentElevii peste 16 ani ar putea fi vaccinați anti-COVID cu prioritate în etapa a treia a campaniei de vaccinare
Articolul următorSUA, mai puțin de 1.000 de decese în ultimele 24 de ore pentru prima dată din noiembrie 2020