Coronavirus: Camere cu presiune negativă și echipamente de sterilizare prin nebulizare produse în România

0
55

Prim-ministrul Ludovic Orban a anunţat că în curând va începe producţia camerelor cu presiune negativă, ce vor putea fi folosite în spitale şi astfel vor putea fi izolaţi pacienţii cu coronavirus de ceilalţi bolnavi. De asemenea, ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat că a discutat cu un producător român de echipamente despre utilizarea sterilizării prin nebulizare în cadrul unui proiect pilot.

„Trebuie să-l felicităm pe domnul ministru Ciucă pentru viteza remarcabilă cu care s-a mişcat, atât în producerea de izolete, cât şi în producerea cu camere de presiune negativă, care vor fi foarte utile în spital. Am înţeles că testele sunt aproape de final şi că se poate intra în producţie. Camerele cu presiune negativă sunt nişte incinte cu presiune negativă, în care, în interiorul saloanelor de spital, pot fi izolate persoane care sunt infectate cu COVID (…) Nişte camere cu presiune negativă din care nu iese practic aerul şi nu există niciun pericol de împrăştiere a virusului”, a precizat premierul în debutul şedinţei de guvern.

„Nebulizare cu ultraviolete în spaţiu închis, neintruzivă. (…) Am avut o discuţie foarte interesantă. Sunt nişte echipamente care sterilizează cu ultraviolete, în interior, aerul şi suprafeţele şi deja gândim un sistem, să căutăm un centru pilot, un spital, în aşa fel încât zona bolnavilor trataţi de COVID să poată fi amenajată, să nu mai existe probleme de infectare a celorlalţi din jur”, a spus ministrul Economiei

Ad in title

 

Articolul precedentÎncă trei decese de coronavirus în România
Articolul următorCoronavirus: Comisia Europeană colaborează cu platformele online pentru a combate dezinformarea