Coronavirus: BioNTech a început să lucreze la un vaccin special pentru varianta Omicron

0
156

BioNTech a anunțat, luni, că a început să lucreze la un vaccin adaptat la Omicron, noua variantă îngrijorătoare a coronavirusului detectată în Africa de Sud, dar nu este încă foarte clar dacă va trebui să refacă actualul său vaccin anti-COVID-19, transmite Reuters.

Dezvoltarea unui vaccin adaptat face parte din procedura standard a companiei pentru noile variante, a precizat, într-un comunicat, BioNTech, care produce vaccinuri împreună cu Pfizer.

„Primii pași ai dezvoltării unui potențial nou vaccin se suprapun cu cercetările necesare pentru a evalua dacă va fi nevoie de un nou vaccin”, a adăugat compania.

Varianta Omicron comportă un risc global foarte ridicat de recrudescență, a avertizat luni OMS, în timp ce mai multe țări au raportat cazuri, ceea ce a determinat închiderea mai multor frontiere.

Compania germană BioNTech anunţase, vineri, că se aşteaptă să obţină date suplimentare despre noua variantă îngrijorătoare a virusului SARS-CoV-2 detectată în Africa de Sud, în următoarele două săptămâni, pentru a decide ulterior dacă vaccinul său dezvoltat în parteneriat cu grupul american Pfizer trebuie să fie reajustat.

Articolul precedentApel pentru redeschiderea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, afectat de incendiu
Articolul următorDr. Radu Țincu: Varianta Omicron ar putea afecta și anticorpii monoclonali