Coronavirus: 30 de tineri contacți ai un caz confirmat, găsiți în Costinești

0
31

Un număr de 30 de tineri cu vârste cuprinse între 17 şi 18 ani, contacţi direcţi ai unui caz confirmat de COVID-19, din judeţul Vaslui, au fost depistați pe litoral, potrivit unui comunicat al Prefecturii Constanța.

Cele 30 de persoane au ajuns în Costineşti în jurul datei de 1 august, fiind cazaţi în trei unități diferite.

Din cei 30 de tineri, 18 au fost deja preluaţi de echipaje SMURD venite din judeţul Vaslui, iar celelalte 13 persoane sunt carantinate la vila în care au fost cazate, până la sosirea echipajului SMURD care îi va prelua şi transporta spre judeţul de domiciliu.

Ad in title

La momentul controlului, niciunul dintre cei 30 de tineri nu prezenta simptomatologie specifică infecţiei cu virusul SARS-CoV-2.

Proprietarilor celor trei locaţii de cazare li s-a recomandat efectuarea operaţiunilor de dezinfecţie-dezinsecţie.

„Este o situaţie lipsită de responsabilitate, în special din partea părinţilor celor 30 de tineri, pentru că discutăm de nişte copii de 17-18 ani. Situaţia acum este sub control, a fost contact permanent între DSP Constanţa şi DSP Vaslui pentru gestionarea acestei situaţii complicate. Se efectuează anchete epidemiologice extinse, pentru că aceşti tineri au apucat să petreacă 2-3 zile pe litoral. Aştept să văd, în restul sezonului, ceva mai multă responsabilitate din partea turiştilor, care complică, uneori, întreaga activitate de pe litoral, fie că vorbim despre portul măştii de protecţie, de păstrarea distanţării sociale, respectarea regulilor, în general”, a declarat prefectului judeţului Constanţa, George-Sergiu Niculescu.

Articolul precedentGrupul de Comunicare Strategică a anunțat alte 1.309 cazuri de infectare cu noul coronavirus
Articolul următorAfrica de Sud a înregistrat 24.000 de infectări în rândul personalului medical