Coreea de Sud: O nouă seringă permite creşterea numărului de doze de vaccin anti-COVID extrase dintr-o fiolă

0
5

La o zi după lansarea programului naţional de vaccinare anti-COVID-19, autorităţile din Coreea de Sud au anunţat, sâmbătă,  că un nou model de seringă, produs pe plan local, permite maximizarea numărului de doze administrate dintr-o singură fiolă cu ser, relatează Yonhap.

Astfel, folosind noile seringi LDS (low dead space), dintr-un tub de vaccin produs de Pfizer se pot extrage până la şapte doze, iar din cel produs de AstraZeneca – până la 12, afirmă Agenţia coreeană pentru controlul şi prevenirea bolilor (KDCA).

Până acum se estima că dintr-o fiolă de vaccin Pfizer/BioNTech se pot vaccina până la șase persoane, iar din cel AstraZeneca, zece.

Totuşi, numărul persoanelor care pot fi vaccinate dintr-o fiolă poate să mai varieze în funcţie de abilităţile personalului medical, notează autorităţile.

Coreea de Sud, care vizează să ajungă la „imunitatea de turmă” până în noiembrie, a achiziţionat suficiente vaccinuri pentru imunizarea a 79 de milioane de oameni, mult mai mult decât populaţia ţării, de 52 de milioane, menţionează Yonhap.

Articolul precedentINSP nu recomandă utilizarea lămpilor UV pentru dezinfecția suprafețelor în unitățile de învțământ
Articolul următorGCS: 3.432 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 și 54 decese, în ultimele 24 de ore