Coreea de Sud interzice adunările de peste patru persoane în timpul Sărbătorilor

0
80

Coreea de Sud a anunţat marţi interzicerea la nivel naţional a adunărilor de peste patru persoane în timpul Crăciunului şi pe perioada vacanţei de Anul Nou, relatează dpa.

Regula va intra în vigoare joi şi va fi menţinută până la 3 ianuarie, a declarat premierul Chung Sye-kyun, citat de agenţia de presă Yonhap.

Pârtiile de schi şi alte facilităţi dedicate sporturilor de iarnă vor fi, de asemenea, închise în respectiva perioadă.

Măsura extinde o interdicţie deja planificată pentru capitala Seul şi zonele din apropiere de miercuri.

Coreea de Sud speră să limiteze un al treilea val al pandemiei după ce ţara a înregistrat o creştere a numărului de cazuri săptămâna trecută, cu cinci zile consecutive în care numărul de infectări confirmate a depăşit 1.000.

Luni şi marţi a fost constat un declin al numărului zilnic de infectări, de 926, respectiv, 869, însă autorităţile susţin că acesta s-ar putea datora unui număr mai scăzut de testări efectuate în weekend, potrivit Agerpres.

Cu o populaţie de 52 de milioane de locuitori, ţara a fost considerată un exemplu pentru răspunsul său la COVID-19 la începutul acestui an şi a evitat până acum un lockdown generalizat.

Până în prezent, în Coreea de Sud, noul coronavirus a provocat 51.460 de infectări şi 722 de decese.

Articolul precedentEXCLUSIV Medicul infecționist Adrian Marinescu, despre mersul copiilor la colindat în pandemie
Articolul următorPremierul, la ședința CNCAV: Pentru protejarea noastră este benefică respectarea măsurilor igienico-sanitare