Copiii care sufera de hiperactivitate, o tulburare comportamentala insotita de un deficit de atentie au nevoie de o alimentatie echilibrata, daca tratamentele cu medicamente sau terapia esueaza, potrivit unui studiu publicat in revista americana Pediatrics.

ADHD este tulburarea care afecteaza in special copiii si se manifesta prin imposibilitatea acestora de a se concentra asupra unui anumit subiect, care netratata poate avea consecinte negative pe termen lung.

Prin urmare specialistii au analizat beneficiile regimurilor alimentare pe baza de suplimente alimentare precum si anumite produse din alimentatia copiilor care uneori sunt greu de evaluat si care se limiteaza la un efect placebo.

Concluziile la care au ajuns medicii pun la indoiala eficacitatea anumitor regimuri alimentare foarte populare. Astfel regimul alimentar care presupune eliminarea colorantilor alimentari de nuanta rosie nu este atat de eficient. De asemenea regimurile alimentare care au eliminat din alimentatie orice alergen, cum ar fi germenii de grau, ouale, ciocolata, branza sau nucile, au avut un succes limitat in cazul copiilor cu tulburari de comportament.

Asadar interventiile la nivel nutritional pentru a trata tulburarile de comportament trebuie considerate tratamente alternative. Totodata parintii trebuie sa le ofere copiilor un regim alimentar sanatos, fara alimente care ar predispune la deficit de atentie, acesta fiind remediul practic cel mai promitator pentru a trata ADHD.