Copiii autisti, ajutati de Guvern

0
168

Guvernul va adopta o serie de acte normative in sprijinul copiilor autisti.

Masurile care vor fi adoptate pe termen scurt vizeaza crearea de terapii educationale, formarea de profesionisti, campanii de informare a populatiei, infiintarea unor centre regionale de dezvoltare a copiilor si adultilor autisti.

Pe termen mediu, Guvernul isi propune elaborarea Strategiei nationale pentru Sanatate mintala a copilului si adolescentului si a Strategiei nationale pentru copilul cu dizabilitati. De asemenea, este vizata revizuirea legislatiei pentru copiii si adultii cu nevoi speciale si handicap si integrarea lor in invatamantul de masa. Ministerele Muncii si Educatiei, Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap sunt institutiile desemnate pentru elaborarea masurilor in acest domeniu.

Decizia privind adoptarea acestor masuri vine ca urmare a informarii prezentate in sedinta din 12 noiembrie de ministerele Sanatatii si Muncii si de Cancelaria primului-ministru. in document se arata ca in Romania exista peste 3.100 de copii diagnosticati cu tulburari din spectrul autist, dintre care 1.320 beneficiaza de servicii specializate. Informarea mentiona ca Romania nu detine o baza de date unitara referitoare la copiii si adultii autisti, servicii sau centre specializate pentru recuperarea sau reabilitarea lor.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentDemisie, in plin scandal al diplomelor false
Articolul următorSculptraTM, un tratament pentru corectarea ridurilor fara bisturiu