Controale in scoli privind alimentatia sanatoasa a copiilor

0
291

Ministrul Sanatatii a anuntat intr-o videoconferinta, ca in perioada 22-26 septembrie, Inspectia Sanitara de Stat si ministrul Sanatatii vor pregati o actiune de control ce va viza respectarea prevederilor ordinului privind lista alimentelor nerecomandate prescolarilor si scolarilor si a principiilor care stau la baza unei alimentatii sanatoase pentru copii.

Controalele vor viza alimentele comercializate in scoli, pregatirea meniurilor in blocurile alimentare si cantine din incinta unitatilor de invatamant preuniversitar, verificarea alimentelor distribuite pe sistemul catering.

in cazul in care vor fi gasite nereguli, se vor lua masuri de retragere de la consum a produselor neconforme, vor fi aplicate avertismente si amenzi contraventionale.

De asemenea, se vor scrie termenele de remediere a deficientelor constatate, urmand ca ulterior sa fie verificate prin controale, ce vor fi efectuate de Inspectiile Sanitare de Stat Judetene si de cea a municipiului Bucuresti, in perioada 29 septembrie-10 octombrie.

Raportarea rezultatelor se va face pana pe 14 decembrie, cand vor fi facute publice, a subliniat ministrul Sanatatii. El a mentionat ca este necesara o educatie a scolarilor si prescolarilor pentru un stil de viata sanatos, avand in vedere ca exista o predispozitie spre obezitate si diabet la copii si tineri.

Nicolaescu a facut apel la colaborarea dintre scoala, familie si medici pentru a favoriza un comportament sanatos in ceea ce priveste alimentatia.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentingrijorator: spina bifidia si/sau hidrocefalia afecteaza aproximativ 600 de copii romani, anual
Articolul următorUn baietel, in varsta de trei ani, a decedat in urma unei interventii chirurgicale, la spitalul Marie Currie