Contraceptia – Partea II

0
436

Prof. univ. dr. Daniel Popescu, directorul Policlinicii Şerban Voda

Prof. univ. dr. Daniel Popescu spune ca malformatiile la nastere nu sunt consecinta administrarii anticonceptionalelor. Pilula de a doua zi, din cauza faptului ca are o doza hormonala mare, este nociva din punct de vedere hormonal si da peste cap activitatea ovariana. Aceasta nu trebuie administrata de multe ori intr-un an, maxim de 2 ori. Este o metoda de contraceptie, care se poate folosi dupa ce contactul sexual a avut loc.
Contraceptia de urgenta are ca scop prevenirea unei sarcini nedorite dupa un contact sexual neprotejat, accidental, fiind eficienta inainte de implantarea oului.
Aceasta nu intrerupe evolutia unei sarcini deja aparute.
Riscul mediu de aparitie a unei sarcini dupa un contact sexual neprotejat este de 8%; dupa folosirea contraceptiei de urgenta acest risc scade la 2%.
Dr. Daniel Popescu face cateva observatii cu privire la sterilet. Acesta este un corp extern introdus in cavitatea uterina, care produce o inflamatie la nivelul mucoasei uterine, impiedicand implantarea ovulului fecundat, astfel sarcina fiind ocolita. Implantarea steriletului este recomandata femeilor care au avut un copil sau un avort, deoarece steriletul se introduce prin canalul cervical.

Contraceptia – Partea I

Articolul următorOrganisme modificate genetic – Partea II