Portocalele si sucul de portocale sunt consumate in intreaga lume datorita gustului, dar si pentru efectele benefice asupra organismului. Sucul de portocale este o sursa importanta de vitamina C, are efect antiinflamator, imbunatateste tensiunea arteriala si ajuta la scaderea nivelului colesterolului.

Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca doua pahare de suc de portocale reprezinta aportul zilnic, necesar de vitamina C. Vitamina C este un antioxidant important care protejeaza organismul de efectele nocive ale radicalilor liberi, principalii factori ai imbatranirii.Alimentatia zilnica bogata in grasimi si glucoza poate genera reactii inflamatorii ce duc la aparitia diabetului si aterosclerozei . Din acest motiv, medicii specialisti le recomanda oamenilor sucul de portocale asociat cu o alimentatie sanatoasa si bogata in carbohidrati, deoarece sucul de portocale previne inflamatiile si impiedica aparitia diabetului si distrugerea vaselor de sange.

De asemenea, sucul de portocale este eficient in imbunatatirea valorilor tensiunii arteriale. Mai exact, sucul de portocale contine un pigment, hesperidina care imbunatateste activitatea vaselor mici de sange si regleaza tensiunea arteriala. Astfel, riscul de probleme cardiovasculare este redus semnificativ. Totodata, studiile au demonstrat ca sucul de portocale consumat frecvent poate duce la scaderea colesterolului. Faptul ca sucul de portocale reduce colesterolul este o veste buna, mai ales pentru persoanele care au un stil de viata nesanatos si un colesterol peste limita normala.