Consumul de terci de ovaz ar putea fi asociat cu scaderea riscului de accident vascular cerebral

0
337

Persoanele care consuma terci de ovaz la micul dejun, in loc de oua si paine alba ar avea un risc de atac vascular cerebral mai mic cu 4% mai mic, potrivit unui studiu realizat in Danemarca.

Studiul a fost realizat pe 55.000 de adulti, cu varsta medie de 56 de ani, care nu suferisera niciun AVC pana la date inceperii studiului.

in medie, saptamanal, participantii au consumat 2,1 portii de oua, 3 portii de paine albe, o portie de iaurt si numai 0,1 portii de terci de ovaz.

Cercetatorii au urmarit participantii timp de cel putin 13,4 ani. in aceasta perioada, 2.260 de persoane au suferit AVC.

Folosind un model statistic, cercetatorii au calculat ca o persoana care au inlocuit o portie de oua sau de paine alba cu ovaz are un risc cu 4% mai mic de AVC decat o persoana care nu au

Desi studiul nu a fost menit sa arate cum scade ovazul riscul de AVC, este posibil ca acest lucru sa se datoreze scaderii colesterolului, potrivit lui Dahm.

Articolul precedentAproape 200 de persoane au chemat Ambulanta in Bucurestisi Ilfov din cauza afectiunilor digestive sau consumului de alcool
Articolul următorDe la tensiunea arteriala la sughituri „“ ce intrebari pe teme de sanatate au pus americanii cel mai des in 2019