Consumul de carne procesata sau carne rosie poate provoca aparitia cancerului

0
19

Carnea procesata poate provoca aparitia unor forme de cancer ale sistemului digestiv, se arata in concluziile unui nou raport al Agentiei Internationale pentru Studii Oncologice (International Agency for Research on Cancer a€” IARC), parte a Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

Totodata, potrivit aceluiasi document facut public de OMS, consumul de carne rosie este o cauza probabila a imbolnavirilor oncologice.

„Pentru o persoana, riscul de imbolnavire de cancer colorectal din cauza consumului de carne procesata ramane redus din punct de vedere statistic, insa acest risc creste odata cu cantitatea de astfel de carne consumata”, a explicat dr. Kurt Straif, conducatorul Programului de monografii derulat in cadrul IARC.

Ad in title

Grupul de lucru al IARC, format din 22 de experti din zece tari, a plasat carnea procesata in categoria 1 de risc, alaturi de tutun, azbest si gazele de esapament rezultate de la motoarele diesel.

Carnea rosie, categorie in care este inclusa carnea de vita, miel/oaie/berbec si porc, a fost introdusa in grupa de risc 2, fiind clasificata drept „carcinogen probabil”. Pe aceasta lista se mai afla substante precum glifosatul, un erbicid cancerigen.

Articolul precedentOMS recomanda mai multe modalitati de a reduce emisiile toxice
Articolul următorDGA: 174 de scrisori medicale false emise in anul 2014