Consumatorii de droguri injectabile vor beneficia de servicii speciale!

0
226

Consumatorii de droguri injectabile ar putea beneficia de unele servicii speciale, menite sa reduca riscurile asociate consumului de substante halucinogene intravenoase.

Printre serviciile de acest tip se numara accesul la seringi sterile, prezervative, teste HIV sau tratamente substitutive cu metadona. Initiativa infiintarii unor programe de acest tip apartine Asociatiei Romane Anti-SIDA (ARAS) si organizatiei Romanian Harm Reduction Network (RHRN), informeaza NewsIn.

in vederea facilitarii acestor servicii, ARAS si RHRN vor propune parteneriate ministerelor Sanatatii, Educatiei, Muncii si Internelor, Administratiei Nationale a Penitenciarelor si Serviciului de Probatiune de pe langa Tribunalul Municipiului Bucuresti.

Maria Georgescu, directorul ARAS, a declarat ca scopul acestei initiative il reprezinta reducerea riscurilor asociate consumului de droguri injectabile, adica raspandirea unor boli ca hepatita C si SIDA, supradozaj, sevraj sau excluziune sociala. Reprezentantii ARAS considera ca mobilizarea farmaciilor, a penitenciarelor si a institutiilor aflate in subordinea Ministerului Sanatatii este principala modalitate de ameliorare a problemelor consumatorilor de droguri.

in prezent, in Bucuresti exista aproximativ 17.000 de consumatori de heroina depistati, specialistii estimand ca numarul real ar putea ajunge la 40.000.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentDentist, in baza unei adeverinte false!
Articolul următorA fost inaugurat primul centru privat de dializa din Brasov