Consultatii oftalmologice gratuite pentru copii in Bucuresti

0
252

Copiii din Bucuresti vor beneficia, in perioada 10 iulie 2017 – 30 august 2017, de consultatii oftalmologice gratuite in Ambulatoriul de specialitate al Spitalului de Copii ,,Dr Victor Gomoiu”, cu scopul de a depista precoce tulburarile de vedere si de a le corecta, se arata intr-un comunicat de presa al Primariei Municipiului Bucuresti (PMB).

Initiativa apartine Primariei Municipiului Bucuresti si se va desfasura cu sprijinul Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB) si al ambulatoriului de specialitate al Spitalului de Copii „Dr. Victor Gomoiu”.

„Prin aceasta initiativa ne dorim sa promovam starea de sanatate a copiilor si sa venim in sprijinul parintilor care doresc sa ii aduca pe cei mici la un consult oftalmologic de specialitate. (…) Ca autoritate locala, este de datoria noastra sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a facilita accesul atat al copiilor, cat si al parintilor lor la sanatate, educatie, sport si cultura. Consultatiile se vor desfasura in noul Ambulatoriu pe care l-am inaugurat recent si unde micii pacienti vor fi consultati intr-o unitate medicala realizata la standarde europene. Am desfasurat si vom mai desfasura programe similare, prin care toata lumea sa poata beneficia de experienta specialistilor nostri, in majoritatea domeniilor de intere”, a declarat Primarul General, Gabriela Firea.

Copiilor prezenti li se vor masura dioptriile prin autorefractometrie, li se vor testa acuitatea vizuala cu si fara corectie, li se vor face teste de stereoscopie, examene biomicroscopic al polului anterior si posterior si examene fund de ochi prin oftalmoscopie indirecta.

Consultatiile vor fi realizate pe baza unei programari telefonice (031.438.09.38, 031.438.09.39, 031.438.09.77, 0755.884.185), in fiecare zi de luni in intervalul orar 16.00-18.00 si in fiecare zi de miercuri intre orele 9.00 si 11.00.

Articolul precedentStatistici: 5,2% dintre romani au cancer, iar 36,9% cred ca aceasta boala nu poate fi vindecata din cauza lipsei tratamentului
Articolul următorA inceput primul Forum Stiintific National al Tinerilor Medici Diabetologi – YoungDiab!