A inceput primul Forum Stiintific National al Tinerilor Medici Diabetologi – YoungDiab!

0
68

Primul Forum stiintific National al Tinerilor Medici Diabetologi – YoungDiab si-a deschis portile! Manifestarea, organizata stiintific de Asociatia Romana pentru Studiul Obezitatii si desfasurata sub egida Universitatii de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca, se desfasoara in perioada 6-8 iulie la Cluj-Napoca.

YoungDiab este o premiera pentru diabetologia romaneasca, un proiect care urmareste sa devina cea mai importanta si complexa platforma de discutii si de cooperare la nivel national pentru tinerii medici care activeaza in domeniul diabetului si al bolilor metabolice.

Manifestarea isi propune sa imbunatateasca educatia medicala continua a medicilor aflati la inceput de cariera, informarea acestora in privinta noutatilor din domeniu, precum si stabilirea unei colaborari multidisciplinare intre tinerii specialisti din diabet si profesionistii din domenii conexe.

Evenimentul, ce are ca tema principala „Viitorul in Diabet si bolile asociate”, se adreseaza medicilor rezidenti, tinerilor specialisti, dar si studentilor care vor sa se axeze pe specialitatea diabet, nutritie si boli metabolice, tinerii fiind un element cheie in dezvoltarea acestei specialitati.

Coordonatorii YoungDiab sunt prof. dr. Gabriela Roman, prof. dr. Maria Mota, prof. dr. Anca Buzoianu si prof. dr. Dana Pop.

in cadrul programului stiintific vor fi abordate aspecte ce vizeaza problematica diabetului zaharat, bolile de nutritie si metabolice, dislipidemiile si riscul cardiovascular, hipercolesterolemia familiala, hipertensiunea arteriala si diabetul, cardiomiopatia diabetica, aritmiile in diabetul zaharat, insulinoterapia, dieta persoanei insulinotratate sau managementul nefropatiei diabetice.

Articolul precedentConsultatii oftalmologice gratuite pentru copii in Bucuresti
Articolul următorForumul National de Gineco-Oncologie, proiect in care se va aborda problematica afectiunilor oncologice din sfera ginecologica