Consiliul Concurentei propune eliminarea din lista compensatelor a medicamentelor ce nu se gasesc in cantitati suficiente

0
50

Consiliul Concurentei propune eliminarea din lista de compensare a medicamentelor care se gasesc in cantitati insuficiente pe piata, potrivit raportului anchetei sectoriale pe piata farmaceutica, publicat pe site-ul institutiei.

„in urma analizei realizate, a reiesit ca, in cele mai multe cazuri, cel mai ieftin medicament generic lipseste de pe piata sau este comercializat in cantitati mici”, se precizeaza in raportul Consiliului Concurentei.

Recomandarea vine in contextul in care anumite medicamente ar fi mentinute pe piata doar pentru a da pretul de referinta.

in cazul medicamentelor unde exista referentiere, diferenta dintre pretul de referinta, dat de obicei de cel mai ieftin generic si cel al medicamentului care se elibereaza esta suportata de pacient, in functie de gradul de compensare.

Referitor la medicamentele noi de pe piata, Consiliul Concurentei recomanda introducerea acestora pe lista de compensare imediat dupa ce se primeste autorizatia de punere pe piata si decizia de pret, pentru a asigura pacientilor acces la terapii noi, eficiente.

Articolul precedentCorpul de Control al ministrului Sanatatii efectueaza controale la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures
Articolul următorMS: Orice forma de discriminare a pacientilor este inacceptabila. Vor fi facute verificari la Spitalul Sf. Pantelimon