Congresul National Bolile Cronice Netransmisibile, editia a III-a, si-a deschis portile

0
33

Cel de-al treilea Congres National Bolile Cronice Netransmisibile si-a deschis portile in data de 21 februarie 2014, la Hotel Ramada Parc din Bucuresti.

Eveniment de inalta tinuta stiintifica, manifestarea isi propune sa reuneasca cei mai reputati specialisti in domeniu, care sa prezinte informatii de ultima ora referitoare la managementul clinic al celor mai frecvente afectiuni cronice netransmisibile: bolile cardiovasculare, bolile cerebrovasculare, diabetul, obezitatea, cancerul, bolile pulmonare cronice.

a€œSunt foarte bucuroasa ca deschid acest al treilea Congres National Bolile Cronice Netransmisibile. Este extraordinar ca s-a mentinut in primul rand traditia. Am asistat la o alertare la nivel mondial in ceea ce priveste bolile cronice netransmisibile si cred ca era momentul sa se dea o astfel de alerta de prevenire a acestor boli. Iar asta cu atat mai mult cu cat costul acestor boli sunt extraordinar de mari. Avem nevoie de un plan de actiune pentru a sti ce trebuie facut in viitor, apoi e nevoie de organizare la toate nivelurile. E important sa ne intalnim, sa discutam si sa actionam. Programul Congresului cuprinde toate fatetele acestor boli si este absolut extraordinar”, a declarat in deschiderea evenimentului, acad. Maya Simionescu, director al Institutului de Biologie si Patologie celulara „Nicolae Simionescu”.

Ad in title

a€œSuntem la inceputul unei traditii, a Congresului National Bolile Cronice Netransmisibile. Ne bucuram sa fim si in acest an impreuna la cea de-a treia editie a Congresului National Bolile Cronice Netransmisibile. Vom asista la sesiuni stiintifice, dar si la workshopuri, acestea din urma fiind precedate de lecturi pragmatice din partea tuturor societatilor medicale implicate in aceasta manifestare stiintifica”, a precizat prof. univ. dr. Nicolae Hancu, membru de onoare al Academiei Romane.

in cadrul deschiderii celui de-al treilea Congres National Bolile Cronice Netransmisibile a luat cuvantul si vicepresedintele Academiei de stiinte Medicale, prof. univ. dr. Eduard Apetrei.

a€œÈšin sa remarc ca Academia de stiinte Medicale este o institutie care a creat o platforma de cercetare medicala care isi desfasoara activitatea stiintifica si in acest domeniu al bolilor cronice. Trebuie mentionat ca si in tara noastra exista un interes extrem de ridicat in ceea ce priveste mentinerea sanatatii. insa, pe langa toate activitatile noastre in acest sens, trebuie sa ii influentam si pe cei care decid”, a adaugat prof. univ. dr. Eduard Apetrei.

Congresul National Bolile Cronice Netransmisibile, editia a treia, se desfasoara in perioada 21-22 februarie 2014.

Articolul precedentProf. univ. dr. Monica Pop: Copilul cu strabism trebuie tratat pana la varsta de 6 ani
Articolul următorTimisoara da startul editiilor Medical Forum 2014