Conferinta Nationala de Cardiologie, subiecte de mare actualitate din domeniul cardiologiei

0
149

Conferinta Nationala de Cardiologie, ce se adreseaza medicilor din specialitatile cardiologie, medicina interna si medicina de familie, va aborda subiecte de mare actualitate din domeniul cardiologiei generale, constituindu-se intr-un excelent reper stiintific. Conferinta Nationala de Cardiologie va avea loc in perioada 30 mai – 2 iunie 2012 in Bucuresti.

„Editia din acest an continua in mod normal si fara particularitati majore traditia ultimilor 5-6 ani de cand se organizeaza astfel de conferinte. Este necesar ca medicii sa vorbeasca intre ei despre ceea ce se intampla nou in practica curenta, pentru ca, lunar, apar noutati care ne schimba atitudinea terapeutica. Exista noutati in modul in care se aplica Programul National pentru Infarctul acut de miocard si lucrul acesta trebuie sa fie cunoscut. Exista noutati in tratamentul de durata contra cheagurilor de sange, asa numitele tratamente anticoagulant si antiplachetar, care incep sa fie introduse in practica clinica si care trebuie sa fie dezbatute pentru a fi aplicate corect. Acestea sunt cateva dintre noutatile acestui an. Temele, in general, sunt nominalizate pe capitolele principale, respectiv hipertensiunea arteriala, insuficienta cardiaca, infarctul miocardic acut si angina de piept, fibrilatia atriala si altele care nu sunt asa de raspandite, dar care nu sunt mai putin importante”, a declarat prof. univ. dr. Mircea Cinteza, presedintele Conferintei.

Comitetul stiintific reuneste an de an cei mai reputati specialisti din Romania in domeniul cardiologiei. Conferinta Nationala de Cardiologie este creditata maximal de Colegiul Medicilor din Romania, participantii primind Certificate de atestare.

Articolul precedentMinisterul Sanatatii: In 2012, numarul cazurilor de borrelioza este in scadere fata de anul 2011
Articolul următorO noua conducere pentru Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice