Conferinta Nationala Actualitati in Vaccinologie – RoVaccin 2015

0
90

Pentru a facilita dialogul profesionistilor romani implicati in vaccinare, Societatea Romana de Microbiologie organizeaza Conferinta Nationala Actualitati in Vaccinologie – RoVaccin 2015, in data de 21 martie, la Hotel Pullman (World Trade Center) Bucuresti.

„Anul acesta vaccinarea este cu siguranta pe agenda publica de discutii la nivel international. Am pregatit subiecte extrem de interesante, care sunt sigur ca vor genera dezbateri constructive. Rata de vaccinare in Romania este sub cea recomandata de Organizatia Mondiala a Sanatatii, lucru care poate fi periculos. Drept urmare, trebuie inteles foarte bine rolul imunizarii prin vaccinare acolo unde este necesar.”, a declarat prof.dr. Alexandru Rafila, presedinte Societatea Romana de Microbiologie.

Temele dezbatute la RoVaccin 2015 vizeaza educatia si atitudinea fata de vaccinare – rolul familiei, al scolii, al medicului de familie si al asistentului medical, comunicarea corecta si responsabila in privinta vaccinarii, reemergenta bolilor prevenibile prin vaccinare, precum si optimizarea Programului National de Imunizare.

La evenimentul pluridisciplinar si-au anuntat prezenta importanti lideri de opinie ai lumii medicale. Avand in vedere caracterul social si importanta comunicarii corecte legate de vaccinuri, la manifestare vor participa in calitate de lectori si reprezentanti ai societatii civile si ai presei. Manifestarea va avea un puternic caracter interactiv, fiind structurata in principal in paneluri de discutii.

Ajunsa la a treia editie, Conferinta RoVaccin 2015 este o manifestare care se adreseaza profesionistilor din domeniul medical, mai exact medicilor din specialitatile: medicina de laborator/microbiologie, epidemiologie, boli infectioase, medicina de familie, sanatate publica si management sanitar, medicina scolara, pediatrie, ginecologie, pneumologie.

Participarea medicilor la eveniment este gratuita, in limita locurilor disponibile, iar inscrierile se pot realiza online, pe www.rovaccin.ro.

Organizator stiintific: Societatea Romana de Microbiologie

PR&Comunicare: Sanatatea Press Group

Articolul precedentStudiu: In tarile nordice medicii comunica cel mai frecvent cu pacientii si prin mail
Articolul următorExpertii in diabet s-au reunit pentru a discuta pe marginea Cursurilor eDiab