Cea de-a doua Conferinta Nationala a Pacientilor si-a deschis portile in data de 14 iunie 2012, la Bucuresti. Participantii pot lua parte la sesiuni de educatie medicala, dar pot dialoga direct cu autoritatile din domeniul sanitar invitate la eveniment.

Potrivit acad. prof. univ. dr. Ioanel Sinescu, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti, „orice pacient trebuie sa fie informat in legatura cu starea sa de sanatate. Orice medic isi doreste sa discute cu un pacient informat. Atata vreme cat pacientul are o serie de notiuni medicale, despre medicina in general si mai ales despre afectiunea lui, orice cuvant ii va spune medicul, orice afirmatie o va face, orice nuanta ar da explicatiilor pe care le ofera pacientului, acesta va reusi sa le aseze corect si fara indoiala va deveni mai cooperant.”

in cadrul Conferintei vor fi discutate subiecte de actualitate si, in acelasi timp, vor fi expuse toate problemele cu cares e confrunta pacientii in ceea ce priveste sistemul de sanatate. De altfel, cea de-a doua Conferinta Nationala a Pacientilor este si un mijloc de intalnire a organizatiilor de pacienti cu cele domeniul social si caritabil. Iar acest lucru este cu atat mai important cu cat a€œintalnirea acestor organizatii face posibila dezbaterea unor probleme cu care se confrunta fiecare si totodata faciliteaza incheierea de parteneriate. Parteneriatele dintre organizatiile de pacienti din domeniul social si din domeniul caritabil sunt necesare pentru acoperirea nevoii de integrare a reprezentarii pacientilor, pe toate caile de suport pentru accesul la serviciile medicale si socio-medicale specifice populatiei din Romania”, a declarat Vasile Barbu, presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor.

Conferinta Nationala a Pacientilor, editia a II-a, se va inchide pe 16 iunie 2012.