Foarte putine clase de medicamente utilizate in tratamentul neuropatiei diabetice si-au dovedit in timp eficienta, de aceea o atentie deosebita trebuie acordata acestuia. De altfel, tratamentul trebuie testat prima data si individualizat, pentru ca aceste medicamente pot sa aiba si efecte negative, potrivit conf. univ. dr. Cristian Serafinceanu, seful Centrului de Hemodializa din cadrul Institutului National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice „Prof. Dr. N. Paulescu”.

„Se dau doze mici si se observa reactia individuala a pacientului. De asemenea, aceste medicamente nu e bine sa le poata da oricine! in principiu trebuie date de medicul diabetolog sau neurolog”, a atentionat conf. univ. dr. Cristian Serafinceanu.

Neuropatia diabetica este una dintre cele mai mari complicatii, asa spus microvasculare, ale diabetului zaharat, alaturi de retinopatia diabetica si boala renala diabetica. Concret, neuropatia diabetica presupune afectarea nervilor in cadrul bolii diabetice. De altfel, este important de stiut daca este vorba si despre afectarea creierului sau numai a nervilor periferici, despre afectarea radacinelor nervoase (radiculopatii), despre afectarea plexurilor nervoase (plexopatii) sau despre nervii periferici. Potrivit specialistilor, de obicei este vorba despre nervii periferici.