Conf. univ. dr. Cristian Serafinceanu este noul presedinte ales al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice

0
93

Conf. univ. dr. Cristian Serafinceanu este noul presedinte ales al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice. Alegerea a avut loc in cadrul Adunarii Generale a societatii, desfasurata cu ocazia celui de-al 40-lea Congres National al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

„Am emotii pentru ca sunt foarte multe lucruri de facut si as vrea sa facem o echipa si sa rezolvam cat mai multe din ele. in primul rand trebuie consolidata pozitia specialitatii, delimitata exact, ce inseamna aceasta specialitate, intarita pozitia nutritiei clinice in invatamantul si in specialitatile medicale romanesti. in al doilea rand, acum ca avem studiul Predattor, un punct de plecare, stim care este prevalenta acestor boli, diabet, dislipidemii, boala cronica de rinichi, sindromul metabolic. Aceste date trebuie valorificate, trebuie dezvoltate programe de screening si programe de profilaxie. Pe urma trebuie sa incercam sa facem niste protocoale de tratament pe care sa le confruntam cu autoritatile care decid in politica romaneasca. Deci sunt multe lucruri pe care ni le propunem „, a declarat conf. univ. dr. Cristian Serafinceanu, presedinte ales al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

Congresul National al Societatii romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, editia a 40-a, s-a desfasurat in perioada 21-24 mai 2014, la Sibiu, in prezenta a peste 800 de participanti din tara si din strainatate.

Articolul precedentMedicii atrag atentia ca expunerea excesiva la soare poate face mai mult rau decat bine
Articolul următorSpitalul Clinic Colentina va avea un Centru de Referinta pentru melanom