Conf. dr. Diana Loreta Paun, Administratia Prezidentiala: „Avem nevoie de un cadru care sa prioritizeze pacientii”

0
62

Conf. dr. Diana Loreta Paun, Consilier de Stat, Departamentul de Sanatate Publica din cadrul Administratiei Prezidentiale, a declarat cu prilejul lansarii primului Raport de Monitorizare privind Comertul Online cu Medicamente din Surse Necontrolate din Romania, ca este nevoie de reglemetari ferme care sa aiba in centru pacientul, dar care sa nu lezeze nici pe jucatorii din piata farmaceutica.

a€œPreocuparea in zilele noastre este de a avea sisteme de sanatate sustenabile. Din pacate ne confruntam cu multe probleme, iar piata farma nu face exceptie. Ne confruntam cu o lipsa de consecventa in ceea ce priveste policiticile de sanatate si reglementarile in domeniu, care sa aiba impact asupra sectorului farma si mai ales asupra pacientilor. Tema lansata astazi este un subiect deosebit de interesant. Am fost cu totii nerabdatori sa aflam concluziile. Speram ca aceste concluzii ale Raportului sa fie fundamentul deciziilor viitoare in ceea ce priveste politica medicamentului. Piata farma este una in care actioneaza diferiti jucatori, de cele mai multe ori insa in interese proprii. Avem nevoie de reglementari ferme. Avem nevoie de un cadru care sa prioritizeze pacientii, dar care sa nu lezeze nici ceilalti jucatori din domeniu. Pacientii trebuie sa fie in centrul preocuparilor”, a declarat conf. dr. Diana Loreta Paun in cadrul Conferintei a€œPiata Neagra a Medicamentelor si Criza din Piata Farma”, eveniment care a prilejuit lansarea primului Raport de Monitorizare privind Comertul Online cu Medicamente din Surse Necontrolate din Romania.

Managementul evenimentului „Piata Neagra a Medicamentelor si Criza din Piata Farma” a fost asigurat de Sanatatea Press Group.

Ad in title
Articolul precedentA inceput Primul Congres de Podiatrie din Romania!
Articolul următorStudiu: Romanii constientizeaza pericolele legate de fumatul activ si pasiv si solicita politici clare de reducere a consumului