Conf. dr. Buicu, despre o nouă lege a Sănătății: Nu este fezabilă

0
114

Conf. dr. Corneliu-Florin Buicu, vicepreședinte Comisia pentru Sănătate și Familie -Camera Deputaților , a declarat că nu vede fezabilă o propunere pentru o nouă lege a Sănătății, ci varianta unui set de legi separate care să reglementeze acest domeniu.

” Din punct de vedere al resursei umane, cred că un statut al personalului din Sănătate care să cuprindă reglementări la toate nivelurile de pregătire de personal care activează în domeniul Sănătății, este util să mergem pe reglementări separate, pe Colegiul Medicilor, Colegiul Medicilor Dentiști, Colegiul Farmaciștilor, Ordinul Asistenților Medicali, nu cred că este un proiect de succes. O variantă de reglementare a statutului personalului din domeniul Sănătății cred că este variata cea mai corectă”, a declarat conf. dr. Corneliu-Florin Buicu.

Declarațiile au fost făcute în cadrul evenimentului online „Medicii în dialog cu politicienii: Perspective pentru sănătatea românilor”, organizat marți, de Colegiul Medicilor din România (CMR).

Managementul logistic și producția video ale evenimentului CMR au fost asigurate de Sănătatea Press Group.

Articolul precedentDr. Bumbuluț: Indicatori mai buni de sănătate, în țări cu sisteme puternice de asistență medicală primară
Articolul următorProf. dr. Cătălina Poiană: În 2019, am avut 4,15 milioane de internări și 30 milioane de zile de spitalizare