Conditii occidentale pentru copiii bolnavi de cancer la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Louis Turcanu” din Timisoara

0
23

Modernizarea sectiei de transplant de celule stem din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Louis Țurcanu” a fost finalizata, astfel ca de acum, copiii bolnavi de cancer vor beneficia de cele mai bune conditii de ingrijire. Proiectul a fost derulat de catre Asociatia „Daruieste Viata”, care a incheiat recent modernizarea unei alte sectii de oncologie pediatrica, cea din cadrul Spitalului Clinic de Copii din Brasov.

„Acest proiect este un exemplu de bune practici prin care demonstram ca putem avea si in Romania spitale publice la standarde occidentale. Aici, copiii bolnavi de cancer sunt acum tratati asa cum ar trebui, intr-un spatiu adecvat din toate punctele de vedere. Renovarea sectiei Spitalului din Timisoara a insemnat recompartimentarea etajului 1 intr-un mod adaptat, care sa permita pastrarea numarului de paturi per total, reducerea numarului de paturi din salon, precum si includerea de grupuri sanitare. Acum ne ocupam de renovarea si reamenajarea intregii sectii de oncologie pediatrica care cuprinde etajele 2, 3 si parterul”, a declarat Carmen Uscatu, presedintele Asociatiei „Daruieste Viata”.

Valoarea totala a proiectului de renovare a intregii clinici de oncologie pediatrica este de peste 1.500.000 de euro – o parte din bani au provenit din strangere de fonduri prin platforma Bursa de Fericire, iar aproape 450.000 eurodin partea Profi Rom Food-, suma cu care s-a renovat sectia de transplant medular si s-a realizat proiectul tehnic pentru restul cladirii.

Ad in title

in prezent, organizatia este intr-o campanie sustinuta de strangere de fonduri pentru construirea Clinicii de Oncologie si Radioterapie de la Spitalul Clinic de Copii „Marie Curie”, din Bucuresti, se arata in acelasi comunicat de presa.

Articolul precedent(P) Proceduri minim invazive asupra piciorului pacientului cu diabet zaharat
Articolul următorCum poate afecta stresul sanatatea orala