Conditii mizere la un sanatoriu din Arad

0
227

Pacientii unui sanatoriu din Arad sunt internati intr-o cladire insalubra, unde igrasia este la tot pasul, iar tencuiala cade de pe pereti. Bolnavii au toate sansele sa se imbolnaveasca, exact in locul unde ar trebui sa fie tratati.

Din cauza conditiilor insalubre, medicii se feresc sa mai lucreze aici. Mai mult, spitalul se confrunta si cu o criza de angajati. in sanatoriu lucreaza un singur doctor, desi ar fi nevoie de cinci, iar organigrama asistentelor este ocupata doar pe jumatate.

Conducerea ASP Arad a organizat nenumarate concursuri pentru ocuparea posturilor, insa nu sunt medici care sa-si doreasca sa lucreze la Sanatoriul de la Capalnas.

Spitalul de Psihiatrie din Capalnas se afla in cladirea unui conac boieresc. Iarna, cei aproximativ 80 de pacienti sunt tratati in sapte saloane incalzite cu sobe, desi normele europene prevad un numar de cel mult trei bolnavi intr-un salon.

Cladirea a fost retrocedata, iar pacientii vor trebui mutati in noua cladire, din zona Birchis, unde au fost alocate cinci hectare de teren. Solutia gasita de autoritati exista doar in faza de proiect. Costurile proiectului se vor ridica in jurul sumei de 12.000.000 de euro.

Articolul precedentColegiul Medicilor solicita majorarea salariilor pentru medici
Articolul următorParintii fumatori nu asigura alimentatia corespunzatoare copiilor