Concurs de mesaje pro-vaccinare la Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti

0
310

Initiativa inedita a Colegiului Medicilor din Bucuresti. Este vorba despre o campanie – concurs dedicata medicilor rezidenti – membri ai Colegiului. Ei au fost indemnati sa conceapa mesaje pentru a incuraja vaccinarea.

” Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti a sprijinit si sprijina tinerii medici. Ne-am gandit sa derulam o asemenea campanie-concurs tocmai pentru a putea pune in evidenta rolul pe care tinerii medici il pot avea intr-o problema de sanatate publica extrem de importanta pentru societatea noastra si anume problema vaccinarii. Ne-am gandit sa initiem aceasta campanie-concurs pentru tinerii medici rezidenti din Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti pentru ca varsta lor se apropie de varsta populatiei tinta in ceea ce priveste vaccinarea – tinerii parinti care trebuie sa isi vaccineze copii, pe de o parte, iar pe de alta parte totdeauna am considerat ca mesajele transmise de un medic, mesajele care se bazeaza pe dovezi stiintifice, dar care sunt facute intr-o maniera accesibila publicului larg au cea mai mare pozitivitate in ceea ce priveste o asemenea campanie de vaccinare”, a declarat prof. dr. Catalina Poiana, presedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucuresti

Cele mai bune trei mesaje au fost premiate. ”Am avut surpriza unor mesaje care au fost de mare valoare pentru noi si consideram ca aceasta campanie sau acest gen de concurs trebuie continuat, pentru ca noi, ca si Colegiul al Medicilor din Municipiul Bucuresti, avem o mare responsabilitate atat pentru rezolvarea unor probleme de sanatate publica, asa cum este problema vaccinarii, dar si pentru promovarea tinerilor nostri rezidenti, care isi fac din ce in ce mai mult tintita vocea si sunt, de fapt, investitia noastra cea mai de pret in ceea ce priveste crearea unei resurse umane sanatoase si a unei resurse umane cu potential in sistemul de sanatate”, a adaugat prof. dr. Poiana.

Andreea Bojoga a obtinut locul I cu un clip pro-vaccinare. ”Dupa cum bine stim, imaginile vorbesc mai mult decat o mie de cuvinte Ideea care este la baza acestui mesaj este, de fapt, ceea ce consider eu ca este ingredientul principal pentru o relatie sanatoasa medic-pacient si nu numai – increderea. De aceea am dorit sa comunic incredere, sa comunic faptul ca noi medicii ne dorim ca parintii sa isi vaccineze copiii nu din alte motive egoiste, din simplul fapt ca le dorim binele si ne pasa de sanatatea lor”, a declarat ea.

Locul al doilea a fost obtinut de mesajul Oanei Maria Popescu. ”Sanatatea este bunul nostru cel mai de pret. Aveti grija de voi si de cei din jur informandu-va din surse medicale sigure, clare, actualizate. Nu va lasati prada ignorantei sau stirilor false promovate de persoane in necunostinta de cauza (…) Fiti informati. Alegeti sa va vaccinati!”, se arata in mesaj.

Mesajul clasat pe locul al treilea s-a concentrat pe vaccinarea anti-HPV si a avut ca motto ” E mai simplu sa previi o infectie decat sa tratezi un cancer”. ”Eu am ales sa atrag atentia asupra vaccinarii anti-HPV, deoarece infectia cu virusul papilloma uman este extrem de raspandita in populatia noastra si deoarece noi avem o solutie foarte eleganta si o solutie extrem de eficienta pentru a combate aceasta problema. Infectia cu virusul HPV este responsabila pentru majoritatea cazurilor de cancer de col uterin, iar, din pacate, statisticile legate de aceasta problema de sanatate publica in Romania sunt destul de ingrijoratoare. Mi se pare foarte important sa mergem pe probleme tintite in ceea ce priveste promovarea anumitor servicii de sanatate publica”, a declarat Maria Denisa Popescu, cea care s-a clasat pe locul al III-lea.

Premiile acordate au constat in acoperirea cheltuielilor de participare la un congres international in medicina, pentru premiul I, acoperirea participarii la un congres national pentru premiul II, iar premiul pentru locul al III-lea, a constat in acoperirea costurilor unor carti necesare documentarii de specialitate.

Articolul precedentAbsolventii care au promovat examenul de intrare in rezidentiat pot, incepand de maine, sa isi aleaga posturile
Articolul următorSute de mii de oameni risca sa se imbolnaveasca de gripa in perioada sarbatorilor, atentioneaza specialistii