Computer tomograf care scaneaza inima in 10 minute

0
379

Persoanele care sufera de afectiuni cardiace sau sunt suspecte de aceste boli isi pot scana inima, in mai putin de zece minute, cu ajutorul unui computer tomograf special. Aparatul permite vizualizarea anatomiei cordului, arterelor coronare si a calcificarilor vasculare.

Computerul tomograf se afla intr-un centru privat din incinta Spitalului Elias si intreaga procedura de scanare a inimii costa 450 de euro. Un astfel de aparat se mai intalneste si la Timisoara.

Potrivit medicilor, confortul persoanelor care apeleaza la acest computer tomograf este net superior fata de cei care aleg sa-si faca angiografie. Computerul tomograf vizualizeaza foarte bine arterele inimii, printr-un examen tomografic al coroanelor si este util pacientilor cu dureri toracice, care sunt suspecti de boala de coronare (vasele inimii) si ajuta la vizualizarea evolutiei bolii aterosclerotice coronariene. Investigatia are indicatii precise si se face numai cu recomandare de la specialistul cardiolog.

Analiza la acest computer tomograf nu este o explorare pe care o poate face orice bolnav: de aceasta procedura pot beneficia persoanele care au maximum 60 de batai ale inimii pe minut; in cazul celor cu mai multe batai pe minut, aparatul nu scaneaza si, astfel, nu poate fi diagnosticata nici o boala.

in concluzie, procedura nu este recomandata bolnavilor cu fibrilatii si cu ritm neregulat.

Articolul precedentCopil roman nascut in Italia fara drept la sanatate in Romania!
Articolul următorMedicii de familie vor putea prescrie medicamente in functie de plafoane