Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, convocat sâmbătă

0
419

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă urmează să se reunească sâmbătă, pentru a stabili noile măsuri care se vor lua pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2.

„Vom convoca mâine Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU), se va publica între timp hotărârea şi vom da măsurile care vor fi cu aplicabilitate de duminică”, a declarat prefectul Capitalei, Alin Stoica, vineri seară.

Stoica a spus că nu poate preciza ora la care va fi convocat CMBSU, „undeva între orele 11.00 şi 14.00”.

„Avem şi o serie de întrebări, ştim că sunt multe întrebări legate de partea asta, se colectează întrebările şi mâine vom  avea şi mai multă claritate pe toate măsurile care se vor aplica”, a adăugat acesta.

Capitala a atins vineri o rată de infectare cu SARS-CoV-2 de 6,67 cazuri la mia de locuitori, în creştere faţă de ziua anterioară, când s-a ridicat la 6,50.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, joi, o hotărâre prin care au fost stabilite măsuri de aplicat în contextul pandemiei de COVID-19.

Hotărârea prevede reducerea intervalului orar în care este permisă circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei fără restricţii, în localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori şi mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 20,00, pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică.

De asemenea, hotărârea stipulează limitarea intervalului de timp în care este permisă desfăşurarea activităţii operatorilor economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, în localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori şi mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 18,00 pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică.

Este prevăzută suspendarea activităţii operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport/fitness, în localităţile în care incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori.

Articolul precedentHG cu noi restricţii de circulaţie şi pentru agenţii economici, publicată în Monitorul Oficial
Articolul următorTrei noi unităţi de producţie pentru vaccinuri anti-COVID-19, autorizate de EMA