Comisia de Sănătate adoptă modificări pentru creșterea accesului la îngrijiri medicale

0
79

Comisia pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților a aprobat marți modificări esențiale aduse Ordonanței Guvernului nr. 124/1998, care reglementează organizarea și funcționarea cabinetelor medicale. Anunțul a fost făcut de președintele comisiei, deputatul Alexandru Rogobete.

„Vești importante în domeniul sănătății! Comisia pentru Sănătate din Camera Deputaților a adoptat modificări esențiale la Ordonanța Guvernului nr. 124/1998 privind organizarea și funcționarea cabinetelor medicale. Aceste schimbări vin în sprijinul unei accesibilități mai mari la servicii medicale, mai aproape de comunități și grupuri vulnerabile”, a transmis Alexandru Rogobete pe pagina sa de Facebook.

Modificările vizează extinderea locațiilor unde pot funcționa cabinetele medicale, dincolo de forma actuală a actului normativ. Potrivit deputatului PSD, „Comisia pentru Sănătate din Camera Deputaților a extins cadrul legal pentru înființarea și funcționarea cabinetelor medicale, introducând noi locații unde acestea pot activa: în cadrul instituțiilor publice de asistență socială, în unități de învățământ – școli, licee, universități, în cadrul persoanelor juridice, pentru angajații proprii, în serviciile interne de prevenire și protecție, cabinete de recuperare, medicină fizică și balneologie din cadrul centrelor de servicii de recuperare neuromotorie de tip ambulatoriu pentru persoanele adulte cu dizabilități din structura instituțiilor publice de asistență socială, cabinete medicale școlare/cabinete stomatologice școlare din cadrul unităților de învățământ”.

Rogobete a explicat că noile prevederi vor permite extinderea rețelei medicale aproape de beneficiari, facilitând accesul la îngrijiri pentru diverse categorii vulnerabile. „Aceste modificări permit dezvoltarea rețelei de servicii medicale în proximitatea beneficiarilor, ceea ce înseamnă un acces mai facil la îngrijiri de sănătate pentru: copii și tineri în unitățile de învățământ, persoane adulte cu dizabilități, angajați direct la locul de muncă, beneficiarii din centrele sociale”, a subliniat președintele Comisiei de Sănătate.

În încheiere, deputatul a menționat că această decizie contribuie la consolidarea sistemului sanitar și la crearea unei Românii cu un acces mai bun la îngrijiri medicale. „Este un pas esențial pentru o Românie mai sănătoasă, cu servicii medicale mai bine integrate în viața de zi cu zi a oamenilor”, a conchis Rogobete.

Articolul precedentINSP: 63 de cazuri noi de COVID-19 și un singur deces, în ultima săptămână
Articolul următorStatele membre OMS au ajuns la un acord global pentru prevenirea viitoarelor pandemii