Comisar european: Până în iulie populaţia UE va putea fi imunizată cu vaccinurile anti-COVID existente în UE

0
359

Până la jumătatea lunii iulie populaţia Uniunii Europene va putea fi imunizată cu toate vaccinurile anti-COVID care până atunci vor fi livrate statelor membre, toate produse în blocul comunitar. Este estimarea făcută de comisarul european pentru piaţă internă, Thierry Breton, relatează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

”Avem clar în mâinile noastre capacitatea de a livra între 300 şi 350 de milioane de doze până la sfârşitul lunii iunie”, a spus comisarul european într-un interviu acordat duminică seară postului francez de televiziune TF1.

”Este ultima linie dreaptă pentru că ştim că pentru a învinge această pandemie există o singură soluţie: vaccinarea. Vaccinurile vin, vor fi aici”, a mai subliniat comisarul European.

Potrivit preşedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru trimestrul doi din 2021, Uniunea Europeană aşteaptă un total aproximativ 360 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 de la cele patru laboratoare ale căror vaccinuri au fost autorizate de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA). Oficialul a mai avertizat că în unele state membre ”se formează creasta unui al treilea val” al pandemiei, potrivit Agerpres.

Dozele de vaccin împotriva noului coronavirus reprezintă: 200 de milioane Pfizer-BioNTech, 70 de milioane AstraZeneca, 55 de milioane Johnson&Johnson şi 35 de milioane Moderna.

De la începutul procesului de vaccinare, state ale UE s-au plâns de întârzieri şi calendare incerte în livrarea vaccinurilor contractate în numele lor de Comisia Europeană. Pentru primul trimestru, blocul comunitar a primit circa 66 de milioane de doze de vaccin Pfizer, 30 de milioane AstraZeneca şi 10 milioane Moderna.

Articolul precedentCâte modele de măști neconforme au fost semnalate în UE, într-un an de pandemie
Articolul următorRomânia are, de luni, un Registru Național de Acromegalie. Cum funcționează