Comisar european: asociatiile de pacienti, foarte importante in extinderea informarii despre asistenta medicala transfrontaliera

0
53

Asociatiile de pacienti au un rol foarte important in vederea informarii populatiei cu privire la prevederile Directivei Uniunii Europene in domeniul asistentei medicale transfrontaliere, care permite cetatenilor europeni sa aleaga in care dintre tarile UE doresc sa primeasca asistenta medicala, a declarat comisarul european pentru sanatate si siguranta alimentara, Vytenis Andriukaitis, in timpul vizitei la Bucuresti.

„Toate tarile trebuie sa introduca aceasta directiva! Suntem gata sa incepem si sa vedem o situatie reala in acest sens in 2016 (a€¦) Unul dintre instrumentele pentru a schimba aceasta situatie (n.r. prevederile directivei in domeniul asistentei medicale transfrontaliere nu sunt bine cunoscute) sunt campaniile de informare publica”, a spus Andriukaitis.

Acesta a continuat explicand importanta asociatiilor de pacienti in acest context.

„Ele sunt parte din joc. Desigur, ar fi bine sa incurajam statele membre sa implice asociatiile de pacienti in probleme de management ale spitalelor, pentru ca asa cum stiti, componenta sociala in spitale este foarte ridicata si ei au dreptul sa inteleaga, sa fie parte din asta”, a mai spus comisarul european pentru sanatate.

Articolul precedentDezbatere despre medicina participativa si inovatie in domeniul medical
Articolul următorEXCLUSIV: Reprezentant roman in Grupul de Studiu pe Neuropatie Diabetica al EASD – NEURODIAB