Colesterolul – cum evitam cresterea lui?

0
337

Prof. dr. Eduard Apetrei, seful Sectiei de Cardiologie a Institutului C.C. Iliescu.

Colesterolul reprezinta un constituent al membranei celulare, face parte din categoria lipidelor. Daunator la colesterol este cresterea cantitatii de colesterol circulant. Daca cresterea colesterolului afecteaza arterele care iriga inima poate conduce la complicatii ca: angina pectorala, dilatarea inimii, tulburarile de ritm.
Valorile normale ale colesterolului depind de varsta omului, de trecutul sau. Se considera hipercolesterolemie atunci cand nivelul de colesterol total depaseste 200 mg/dl si hipertrigliceridemie cand nivelul trigliceridelor este mai mare de 150-199 mg/dl. Cel mai important aliment care scade riscul aparitiei placilor de aterom este pestele.
Recomandarile facute de prof.dr. Eduard Apetrei pentru prevenirea aparitiei unor complicatii grave precum infractul miocardic sau angina pectorala constau in: consumul de alimente cu continut scazut in grasimi saturate, renuntarea la fumat, excercitiile fizice regulate, reducerea consumului de bauturi alcoolice, evitarea consumului de carne de porc.

Colesterolul si bolile cardiace

Articolul următorOrganisme modificate genetic – Partea II