Colegiul Medicilor din Municipiul București: Ne delimităm de astfel de cazuri de dare şi primire a “plicului“ în sistemul de sănătate

0
220

Colegiul Medicilor din Municipiul București (CMMB) condamnă ferm și se delimitează de cazurile prezentate în spațiul public, care vizează corupția din sistemul de sănătate și practica de a lua bani de la pacienți a unor medici, dacă aceste cazuri se vor confirma în justiție.

“Considerăm că este nedemn să existe astfel de situații pentru noi, ca medici, și apreciem că sunt incompatibile cu ceea ce reprezintă profesia de medic astfel de cazuri prezentate public cu medici acuzați că au luat șpagă, dacă acestea se vor confirma în justiție”, a declarat. prof. univ. dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București.

Președintele CMMB a subliniat că majoritatea medicilor sunt oameni corecți și profesioniști, iar aceste cazuri de corupție umbresc relația dintre medic și pacient.

“Majoritatea medicilor sunt oameni corecți și profesioniști, iar aceste cazuri de corupție umbresc relația dintre medic și pacientși ne vulnerabilizează pe noi, ca profesie. Mesajul meu vine ca o delimitare clară, mai ales că am citit diverse reacții ale oamenilor, ale societății și consider că nu este firească o culpabilizare a medicilor la nivel general, dar și că noi, ca profesie, trebuie să luăm atitudine”, a mai tarnsmis prof. univ. dr. Cătălina Poiană.

CMMB se delimitează de cazurile de dare şi primire a „plicului” în sistemul de sănătate.

“Spunem ferm STOP acestor cazuri și ne delimităm, ca și colegiu teritorial și organizație profesională a medicilor, de astfel de cazuri de dare și primire a “plicului” în sistemul de sănătate”, a mai transmis Colegiul Medicilor din Municipiul București.

 

Articolul precedent23 septembrie, Ziua internaţională a limbajului semnelor
Articolul următorAngiograf biplan, în dotarea Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea. Investiția se ridică la 8,4 milioane lei